View Single Post
Eski 27-09-2006, 21:15   #12
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Bunların orkidelerde kullanımı konusunda bir kaynak var mı zira bilirsiniz gübreyi dahi normal dozda verirsek kökler aşırı tuzlanmadan emilmiş gibi boşalıp bitkiyi çökerten misali öldürüyor su çekemiyor kapilarleri mi tıkanıyor nedir suya yatırsanız dahi denizde susuzlukdan ölen biri gibi tavşan kulağı gibi sarkıyor kuruyor yaprakları. tabii genelin de burda yaptığı asıl hata bitkiyi saksıyı daha çok sulayıp nemli tutup bu çökerteni oluşturan pathogen mantarların üremesine adeta besi yeri hazırlamak oluyor.
ben genelde Captan ve Previcur kullanıyorum bunlar hakkında nedir düşüncenis
Hem Captan hem de Previcur çökerten için kullanılıyor. İkisi de ruhsatlı, ancak etkinlikleri tartışılır. Captan biraz daha iyi olabilir. Zira etki alanı daha geniş. Previcur sadece Pythium için ruhsat almış. Captan daha iyidir derim. Daha önce yazmıştım ya size Trichoderma harzianum ile yapılmış T-22 planter box var diye, Bonsaisever ve Mine hanım da bahsetmişler aynı üründen. Tabi tıpa tıp aynı değil zira ülkemize yeni girmiş, ismi COMBAT. 3 adet hiperparazit fungus kültüründen elde edilmiş. Bence bu da çökerten için etkili olabilir.

Bu arada, Bonsaisever'in söylediği internet sayfasına baktım, bu ürünlerin yurtdışında kullanıldığını sürekli söylüyorduk. Agrobacterium radiobacter'in kök kanserini engellediğini hep anlatıyorduk. Bir tanesi hariç diğerleri ülkemizde olmayan bir preparatlardı. Hayırlı olsun.

Fikrettin Şahin hoca'nın Atatürk Ünv. Ziraat Fak. Bitki Koruma Bölümünden Yeditepe'ye geçtiğini de bu akşam öğrendim. Bitki Patolojisi açısından büyük bir kayıp oldu, çok üzüldüm.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön