View Single Post
Eski 13-05-2009, 00:31   #90
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Kuşbaşı ya da kıyma olarak solucan!

Açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürler Lilium, hem kaytarıyor, hem karınca kararınca gidip çalışıyoruz (Bkz. karıncalar ile ilgili link), gördüğünüz üzere...

Tezek boyutlarını bilinçli olarak biraz büyük tuttum, her seferinde en az 3 solucanı kesiyordum, solucan da çok yararlı bir hayvan, doğup büyüdüğü yerde birden cart diye kesiliveriyor, neyse ki büyük kısmının yaşadığını biliyoruz, kesilenlerin büyük kısmı yaşama devam ediyor yani. Tezekleri azıcık iri tutarak, seri katil olmaktan ve vicdan azabının ağır yükünden kolayca kurtuluveriyorum.

İşte bu yüzden; hayvancıkları beklemedikleri anda bölüveriyoruz, hiç olmazsa yaralı da olsa yaşasınlar, diye ince dilimler ile belleyip iyice kıyma yapmıyordum. Sonrasında zaten her halükarda çapalayıp, ekim dikime hazırlarken toprağı havalandırıyoruz, onlar da arada, bel küreği ve güneş ışığını görünce daha güvenli alt kesimlere kaçabilmiş oluyorlar ve orada bize organik gübre üretmeye ve toprağı havalandırmaya devam edebiliyorlar diye düşünüyorum.

Bir nevi ne şiş yanıyor ne kebap yani, olduğu kadar tabii.

Bu arada, genel geçer kural şeklindeki ipucunuza ses ve görüntü de eklemek hiç fena olmaz diye bakın ne ekliyorum, BelKüreğiDersleri.com ve BelDersleri.com

Bahçesindeki karıncalardan şikayetçi olanlar için de bir ipucu gelsin, paravan açılıyor vee; Bahçemize serpilen tarım kirecinin bir etkisi olarak karıncaların göç ederek, kireçsiz bölümde çok sık koloniler kurduğuna da şahit oldum, gelin sizi de şahit yazdıralım.

Keşke herkes sizin gbii bilgilerini paylaşsa ve ahkam kesse, solucan kesmese

Güzellikler diliyorum.


gece
solucanlara kıyamayan forum kişisi...

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön