View Single Post
Eski 12-05-2009, 10:49   #21
aslan_k
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Arkadaşlar ben TARIM ELEKTRİĞİ için işlemlere başvurdum.

Öncelikle birinci, şart tapunuzda mülkiyetinizin cinsinin tarla olması gerekiyor eğer arsa ise böyle bir hakkınız olmuyor.

İkincisi tarlanızın üzerinde konut olarak kullanılabilecek bir yapı olmaması lazım

Son olarak tarlada tarımsal üretim için sulama yapacak suyunuz bulunması lazım.Su için bir açılım yapmak gerekiyor, suyu eğer el açma keson kuyu ile sağlamış iseniz bir problem yok, ancak sondaj vurularak açılmış bir derin kuyu pompası ise su kaynağınız, bunun için önce DSİ'den su kullanma izni almanız gerekiyor.Bunu sanırım sizin için sondajı yapan firma yapabilir ücret karşılığı.

Bu şartları sağladıktan sonra, İl Tarım müdürlüğüne tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi ve bir dilekçe ile başvuruyorsunuz.Size Proje kısmından bir randevu veriyorlar, o gün geldiğinde Tarım Müd.ne gidip ilgili kişileri alıyor ve tarlanıza götürüyorsunuz.Benim gittiğim günlerde hava yağmurlu vre ortalık çamurdu o nedenle fazla kalamadılar.Daha sonra birkaç gün içerisinde uygunluk/uygunsuzluk raporunu size döner sermaye payınızı yatırdıktan sonra veriyorlar.

Bundan sonra iş, bu raporla birlikte, ehliyetli bir elektrikçi bulup projeyi yaptırmakta.Siz işlere karışmıyorsunuz onlar hallediyor.Ben bir elektrikçiyi alıp tarlaya götürdüm. En yakın direkten 4 direk ile elektrik alabileceğini hesapladı diğer malzemeler(saat, kablo, kutu, kaçak giderici vs vs) ve işçilik nakliye olarak fiyat çıkardı .Çıkardığı fiyatın 1200 TL kısmını direkler oluşturdu.Dört direğin iki tanesinin mutlaka demir olması gerektiğini yoksa projenin onaylamayacağını belirtti.Toplam hesap olarak da 2.000 TL hesap çıkardı.

Ancak bölgenin elektrik dağıtım firması ie yaptığım görüşmede demir **** ahşap direk arasında bir seçim şartı olmadığını istediğimi kullanabileceğimi söylediler.Sadece, demir direklerde her direk için topraklama şartı olduğunu belirttiler. Ahşap direkler için de minimum 8 mt ve ilaçlanmış direk olması gerekliliği varmış. Tahmin edebileceğiniz gibi ahşap direkler çok daha hesaplı

Bu arada ahşap direk bulmak gerçekten zor bu kurumlarda bir tanığınız var ise bazı köylerden beldelerden yenileme nedeni ile çıkan direkleri edinebilirsiniz.Yok ise araştırmanız lazım, ben internette Adapazarı ve Kocaeli Derince taraflarında buldum.Şimdi yeni bir elektrikçi buldum bana direk hariç bir fiyat çıkaracak.

Sizi gelişmelerden haberdar ederim.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön