View Single Post
Eski 12-05-2009, 02:39   #84
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Bahçeden geldi bunlar!

Merhaba, geçtiğimiz Cumartesi (9.5.09) ağaçlar.net ailesinin hobi bahçesine gitmeye karar verip, atladık gittik;
Name:  AtlaGel!.jpg
Views: 1126
Size:  62.3 KB

Toplam beş kişiydik, gece, eşi, çocukları ve gece'nin halası!

Name:  CardakVeKIzsalKesim.jpg
Views: 1102
Size:  53.8 KB

Yaş grubu olarak da; ne geleneksel 7-70, ne Barış Manço'sal 7-77 ye uyuyorduk, biz 5-60'ı tercih etmiştik. Halam baştan çok nazlandı, ama ikna ettik, iyi de ettik!

Herkes çalıştı, herkes tohum ekti, sulama yaptı. Hatta tatsızlık çıkmasın diye çalışırken (tek) sıra bile yaptık!

Tohum ekme ve sulamada tek sıra uygulamasına geçmeseydik, sonuç feci olabilirdi; düşünsenize etrafta keserler, çapalar, bel kürekleri var, hatta yere çıplak ayakla basmak adına çıkarılmış ayakkabılar da kırlangıç ve kelebeklere özenip gökyüzünde uçmak isteyebilirdi!

Sonuçta; az sayıda da olsa domates, biber, patlıcan, maydanoz, karpuz, (mısır, sakız kabak, ayçiçeği), olmak üzere ekim, dikim işleri yapıldı. Çardağımızın sağına denk gelen Riva deresi istikameti, ekilecek dikilecekler yönünden hemen hemen tamamlandı.

Name:  MaydonozAdayAdaylari.jpg
Views: 1591
Size:  51.4 KB

Ancak bahçemizin büyük bölümü hala boş, ama bellenmemiş alan kalmadı, sarılıcılar için olan ve çardağın arkasını kaplayan sırıkların bir kısmı, yer açmak adına çardakdaki bankın altına geçici olarak istiflendi.

Amaç aynı türden çok değil, hemen her türden biraz ekip dikmek olduğu için daha çok eksiğimiz var ama cigdemdogan söz verdi, aloe vera'mız bile gelecek!

Fazla uzatmayayım, az laf, çok iş!

Önceden de belirttiğim gibi, fotoğraftan çok video çekmiştim, ancak şimdiye kadar forumda video izlemediğimden elimi korkak alıştırmayı tercih ediyorum.


gece
az fotoğraf çeken forum üyesi!

Eklenen Resimler
  
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön