Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-09-2006, 20:34   #7
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sayın oghhuzturk,
bunu bende istiyorum lakin Phal. monopodial bir orkide olduğundan yavrulaması hemen hemen imkansız gibidir. Tohumla üretimi konusu ise kendi başına bir konu. tohum taşıma süresi 8 ay olmakla birlikde tohum öylece toprağa atılıp dikilesi.. sonradan filizlenmesini beklenen bitkilerden değillerdir orchlar. steril şartlarda özel laminar flow çeker ocaklarda ekim gerekir bu da tam taşaküllü bir biokimya laboratuarı demek olur. kaldı ki bir tohumdan üretiğiniz phalın en iyi şartlarda çiçek açması 2 sene Vandalarda 16 seneleri bulabilir.
sizin tek şansınız çiçek sapını müsait yerinden kestikden sonra ordan çiçek filizi yerine bir yavru vermesini beklemektir. kökden veya ana gövdeden ikinci bir filiz vermesi yavruya dönüşümü phal.lerde çok ender vakalardır.
çiçek sapından hangi şartlarda yavru filizi oluşturulduğu ise kesin olarak hiç bilinmemektedir. bu tabiyatın tamamen keyfiyetine kalmış. bu konuda olası araştırmalar gereke şartlar hakkında olsun ısı olsun nem olsun ışık tam bir sonuç vermemişdir.
benim bu sene 250 kadar phal.imden aldığım yavru (çiçek sapından sadece bir adet dir geçen seneler daha berekeli geçmiş idi.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön