View Single Post
Eski 15-06-2006, 14:57   #9
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Incir fidanlari

Merhabalar,
once incir fiddanlarinizin dal durumu nasil dallandimi yoksa tek cubukmu? tek cubuksa yapacak pek birsey yok . Agacinin boyunun ne kadar olmasini istiyorsan ordan kes ve sulayip gubreleyib dallanmasini bekle ,bu bekleme sirasinda da usanmamak icin soyle dalli budakli uc dort yasinda bir agac bulup uzerindde ogrendiklerini uygulamaya koyul.
Incirlerin dalli ise, once incirlerine alici gozle bakip hangi tarzda bir agac yapacagina karar vermelisin, sora agacin her tarafina bakip agacin on tarafinin ne tarafi olacagina karar ver [dogada agacin onu arkasi yok da bonsaide var]sonra budayarak ve telleyerek itediginiz sekli verin[bu hafta sonu firsat bulursam tellemeyi sizlere anlatacagim] sonra agacinizin gelismesini izleyin yeni cikacak tomurcuklari iyice degerlendirin itemediklerinizi kesip atin [ornegin agac kivriminin dis tarafinda deyil de ictarafinda cikanlar istenmiyenlerdir cunku her zaman dallar agacin dis bukeyinde olmalidir]bu uygulama istediginiz dallari daha cabuk buyumesini sagliyacaktir.

Ise birden fazla agacla baslamak iyi bir sey belki kimi agaclarinizda yeni birseyler denemek itersiniz denemediginiz agaclarinizla gozlediginiz zaman aradaki olumlu **** olumsuz degisikligi daha iyi gorebilirsiniz .Birde yeni baslayan birinin deneyim yetersizliginden agac oldurme riskinin yuksek oldugunu var sayalim ikinci **** daha cok agaciniz yoksa oldurdugunuz ilk agaciniza uzulur cesaretiniz kirilabilr .Bir agactan fazla agacla baslamak iyidir.

Toprak tercihi size kalmis birsey. Daha once bir toprak karisimi vermistim isterseniz onu kullanabilirsiniz.
Simdiden bonsai saksisi kullanmaniza gerek yok agacinizin buyuklugune uygun plastik ve ya toprak bir saksi olabilir .[ilerde hangi agaclarin hangi saksilara bir uyum icinde ekileceginden bahsedecegim]
yapacaginiz ilk denemede sizlere basarilar dilerim,iyi gunler sizlerle olsun
Ali

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön