Çiriş
çiriş zambakgiller familyasından bir bitkidir. anadolunun pek çok bölgesinde yetişir. bazı bölgelerde sarı zambak da denir. aynı zamanda pek çok bölgede şifalı bir bitki olduğuna inanılıyor. bir başka özelliği de çirişin zamk olarak kullanılması.
En bilinen tüketim şekli, Çiriş kavurması
ayıklanmış yarım kilo çiriş kaynar suda beş dakika haşlanır. soğuk sudan geçirilip süzülür.
bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağ eritilir ve bir adet doğranmış soğan kavrulur salçası eklenip biraz daha kavrulduktan sonra suyu sıkılmış çirişler doğranır ve eklenir.
tuzu ve biberi konulduktan sonra beş dakika kadar daha pişirilir.
servis tabağına alınıp sarımsaklı yoğurt eklenerek afiyetle yenir.
Düzenleyen corto : 07-05-2009 saat 02:40
Neden: resim ekleme
|