View Single Post
Eski 22-09-2006, 13:02   #18
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
herkese iyi gunler.
Cello,paylastigim resim ve bilgilerin bonsai ogrenmenizde bir yarari olursa bu beni sevindirir.

Oktars, Sizlerin oralarda ilk olmasi , belki sansizlik, belki sanslilik,ayni yariya kadar dolu bir bardak gibi, ben olumlu yonunden bakarak elinizdeki bardagi yarisi dolu olarak goruyorum,[yarisi bos olarak deyil] yukarida ozledigin ortami siz ilkler yaratacaksiniz. Yasadiginiz bolgede bonsai severleri bir araya toplayip birseyler yapmak isi belkide sizlere dusen bir gorev.Ayda bir toplanabilmek ve bigilerinizi agaclarinizi paylasmak inanin cok guzel bir duygu. Belki bu ise 2-3 kisi ile baslarsiniz bir bakarsiniz bir yil icerisinde 30- 40 olmussunuz.
simdiden kolay gelsin.

Murare, 25 yil cok uzun bir zaman, ben cay icmeye yetisemem,sen gel bunu 5-10 yila indir belki kismetse bir cayini o hayal ettigin bonsailer arasinda ben de icerim.

Bonsaisever, mumkun olsada akcaagacin gercegini gonderebilsem


Acerpalmatum, sanirim Steve agaci eve goturdukten sonra, kok budamasi yapip daha kucuk bir saksiya alacak ve yeni buyuyen surgunleri cimcik alimla[uc alma]agacinin dallarini istedigi foruma getirecek. Bu arada sol taraftaki kesdigi dallarin kabuklarini soyup jin [kurumus dal gorunumu] yapacak. Firsatim olursa ileride agacin, tekrar resmini cekip buraya ekliyecegim.

Igne yaprakli agaclarda, eski dal ve govde uzerinde yeni dal ve yaprak olusturma, genis yaprakli agaclarda oldugu gibi kolay degildir. su an dusunubildigim, belki asilama yontemi ile ardic govdesinde dal gelistirilebilir.

hepiniz saglicakla kalin

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön