View Single Post
Eski 21-09-2006, 22:33   #5
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
unlu bit mücadelesi

Solucan şeklindeki yaratığın ne olduğunu çıkaramadım, üzgünüm bi şey söyleyemeyeceğim o konuda. Ancak saksı toprağını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Unlu bite gelince; bir iki tane ise imha etmeniz iyi olmuş. Tekrar ortaya çıkarlarsa yine mekanik olarak mücadele etmeye çalışın. Saksıdaki birkaç bitkide bu yöntem iyi sonuç verebilir.

Ama zamanım yok, bir bakıyorum bitkinin her yerini sarmış derseniz o zaman birkaç kimyasal önerebilirim.

Bildiğim kadarıyla siz biraz pimpiriklisiniz O yüzden çevre ve insan dostu bir ilaç önereyim.

"Yazlık yağ" **** "Yazlık beyaz yağ" olarak bilinen petrol türevi bir kimyasal. Hektolineum vs vs adı altında preparatlar da var ancak "yazlık beyaz yağ" demeniz yeterli. Petrol türevi olduğu için açık (fason) satılan yerler de bulabilirsiniz.

100 L suya 2 L ilave edeceksiniz. Sıvı miktarına göre dozu ayarlayabilirsiniz. 1 L suya 15-20 ml ideal. Ama bence siz 15 ml yapın. Bazen süs bitkileri hiç beklenmedik ilaçlara karşı fitotoksite gösterebiliyor. Dikkat edilecek birkaç husus var. İlacı hazırlayınca önce bitkinin bir yaprağına uygulayın. aradan 3-5 saat geçsin. Yaprakta anormallik (yanma, sararma, renk değişimi) olmazsa tüm bitkiyi ilaçlayın.

İlaçlarken bitkinin her yerine ilaç gelmesine dikkat edin. Bu esnada hava sıcaklığı 32 dereceyi geçmemeli, bitki susuz olmamalı ve kükürt ile ilaçlamışsanız aradan 3 hafta geçmiş olmalıdır. Aksi halde bitkide yanıklara yol açabilir. Ancak bu ilaç çevre ve insan dostudur. Avcı böceklere zehirli değildir.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön