View Single Post
Eski 04-05-2009, 20:03   #22
gülkayalı
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: KARAMAN
Mesajlar: 12
Sayın ağaç severler selamün aleyküm.
KARAMAN havalesinde ağaç dikimi diye oynanan oyunlar.
ağaç dikme sahası deniyor ???? yani dikmeyin kesin demektir.
ağaç dikim sahası , fidan yetiştiricilik sahası , orman yapım alanı dense manası anlaşılır olurdu ve ağaçlar kesilmez korunurdu.
TÜRKÇE kelimelerimizi kullanırken tam anlamında kullanılsa hem anlamı yanlış olmaz , doğru anlamış oluruz .

KORKMA SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK.
şu iştiklal marşımıza bakın , atatürk zamanında yazılan NUTUK adlı kitabın orjinalını okuyunz . yap deyipte ,yapmayın anlanacak kelime varmı .
bir harf eksikliği nelere mal oluyo bizlere . bizim harflerimizde sessiz harflerin önüne E harfi koyarak okuruz Ammaaa bazı özel dil bozucu militan kuruluşlar özellikle bunu çarpıtıyorlar.
Me.Se. Ne ....okunuşunu eM.eS.eN deniyor , Ge ,ci -----He , aşş ---- I , ay diyerek türkçemizi bozan reklam firmaları ile dilimiz bozuluyor.

Birileri ormanları kesmek için orköy dümeni yapıyor . birileride harflerimizin okunuşunu değişip cep cüp ip sap dedirtmek için çaba gösteriyor . bu işleri el altından yapanlar herhalde şu meşhur ergene kon kurucuları babaları dedeleri bu işleri iyi organize ediyorlarki bakın işler öyle karıştıki kim ne dedi kim ne söyledi anlayan yok. adam YAPMA demiş amma adam YAPMIŞ hep işler tersine anlaşılıyor . işlerimizin yoluna girmeyişi bunlardır.

Eklenen Resimler
     
gülkayalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön