View Single Post
Eski 03-05-2009, 23:06   #79
BARİKİNİL
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 1
merhabalar
sayın praecox
ben yeni orkide yetiştirmeye başladım. aşağıda fotoğraflarını eklediğim pembe olanı 1-2 aydır besliyorum. sarı olanı ise yeni aldım fakat alırken köklerinde ve toprakta mantara benzer bir şey görmeme rağmen çiçek çok hoşuma gittiğinden dolayı aldım.
genelde haftada bir suluyorum fakat bazen durumu göre bir kaç gün erken suladığım oluyor. ayda bi defa sıvı gübre (potas%6, fosfor%6, t.azot%4) veriyorum. direk güneş almayacakları bir yere koydum odanın içerisine giren ışıktan alıyor. pencereyide bir parmak açık tutuyorum. oda sıcaklığı yaklaşık gündüz 25 C-gece 19 C gibi şimdilik. altına su dolu tabak koyuyorum nem ihtiyacı için tabi saksısı ile su teması yok.
size sormak istediğim.
1. bu orkidelerin cinsi hakkında fikriniz var mı acaba. pembe olanın üzerinde "soort:boston,kleur:roze", sarı olanın üzerinde ise "soort:porto,kleur:geel" yazıyor.
2. pembe olanda bir ara salonda perdeler açık bıraktıktan sonra çiçekler üzerinde leke noktalar oluştu sonra doğu cephesi olan bi odaya taşıdım yeni lekeler gözlemlemedim ama oluşanlar geçmiyor. bu ne olabilir.
3.topraklarda ve köklerde beyaz bölgeler(özellikle yeni aldığım beyaz olanda) var.bu nedir hastalık mıdır,nasıl bakım yapılması gerekir.
4.orkidelerim sağlıklı mı acaba. yukarda bahsettiğim bakım içinde yanlış **** eksik olan var mı. yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
     
BARİKİNİL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön