View Single Post
Eski 03-05-2009, 20:24   #36
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Bugün Eminönü'ye çiçekçileri dolaşmaya gittim, gitmez olaydım!.. Gözden uzak olacağını sandıkları bir köşeye adamlar birşey ATMIŞ. Bu atılan şey çöp değil, bitki de değil, YENİ DOĞMUŞ BİR HAYVAN!

Ne olduğunu anlayamadım hayvanın, yeni doğmuş ve vıcık vıcık, ağzı burnu belli değil, sakarca emekliyordu.. Daha üzerindeki sıvı hiç temizlenmediği için sinekler konuyordu üzerine.. Zavallı yalpalaya yalpalaya birşeyler yapmaya çalışıyordu.

El büyüklüğündeydi, tavşan yavrusu olabilir diye düşündüm. Oradaki satıcılardan birine söylemeye çalıştım ama adamın öyle laubali, öyle çirkin bir tavrı vardı ki, söyleyecek başkalarını aradım. En sonunda biri beni başından savmak için, "hanfendi o bir fare, hastaymış, attılar" dedi. "Ne faresi farenin yetişkini bu kadar olmaz" dedim, sonra çevirdi "hamster diyorlar bayan buna Türkçede". Sanki hamster fareden büyük!

Hiçbirşey yapmayacaklarını anladım ve oradan uzaklaştım. Yapabileceğim birşey yoktu, alıp nereye götürebilirdim? Nasıl temizleyebilirdim? Ya gerçekten hasta idiyse?.. Ama hayvanın o hali gözümden gitmiyor, kimbilir, belki hala ölmemiştir, can çekişmeye devam ediyordur..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön