View Single Post
Eski 03-05-2009, 18:09   #43
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Arkadaşlar,
biliyorsunuz Güneş Köy, Türkiye'deki eko köy uygulamalarında örnek gösterilen bir proje.

Güneş Köyden yapılan duyuruyu buraya ekledim.


Sevgili Güneşköy Dostları,

Bahçemiz 2009 başlıyor!

Ailenizi doğal ürünlerle sağlıklı beslemek ister misiniz? Doğaya daha az zarar vermek ister misiniz? Doğal koşullarda yetiştirilen sebzeleri çiftçiden doğrudan almak ister misiniz? Ürünün yetiştiği bahçeyi ziyaret edip çalışmalara katılmak ister misiniz? Ürünlerin haftada bir belirttiğiniz adrese teslim edilmesini ister misiniz?

Evet diyorsanız sizi ‘ Bahçemiz 2009’ projesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz!

Bu proje kapsamında, Kırıkkale Hisarköy'deki 75 dönümlük arazimizin 10 dönümlük kısmında ve 108 m2 genişliğinde seramızda, tamamen ekolojik yöntemlerle sebze üretip, Bahçemiz projesine katılacak yaklaşık 100 aileye -size- her hafta dağıtmayı planlıyoruz.

Üç yıldır sürdürmekte olduğumuz Bahçemiz projesinin bu yıla ait kısmı “Bahçemiz 2009” çalışmaları başladı. Geçen yıl bahçede yeni bir yöntem ile ekim yaptık. Yükseltilmiş yataklar hazırladık ve çok iyi sonuç aldık. Bu sene toprağı sürmeden ekim yapabileceğiz.

Bu sene tohumlarımız geçen seneki bahçemizden ve organik tohum üreticisi ASGEN firmasından geliyor. Ürün yelpazemiz aşağıdadır.

Bahçemiz projesi çok küçük boyutlu olmasına rağmen, ülkemizin gıda güvenliği ve köylerimizin sürdürülebilirliği için iyi bir örnek olmuştur. Bu projenin özenle korunması ve büyütülmesi gerektiği kanısındayız.

İlk sene 40 olan destekçi sayımız 2007’de 75, 2008’de 92 olmuştur. Bu sene 100 destekçiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bahçe kapasitesini de buna göre belirlemiş durumdayız.

Önceki senelerde olduğu gibi 2009’da da dağıtılacak sebze haftada ortalama 8-10kg arasında planlanmaktadır.

Dağıtımımız iklim şartlarına bağlı olarak Haziran ortası-Temmuz başı başlayacaktır, Kasım sonuna kadar devam edeceği öngörülmektedir.

Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Bahçemiz 2008 projesinde ulaşım nedeniyle toplam 6 ton, katılımcı başına yaklaşık 60kg CO2 gazını atmosfere bıraktık. Projemiz kapsamında 17 ton sebze üretilirken bitkinin sap ve yaprakları da ilave edildiğinde yaklaşık 30 ton tutarında bitkisel üretim yapılmıştır. Bunun havadaki sera gazı karşılığı 8.8 ton CO2'dir. Kasım ayı içinde Güneşköy'e dikilen 200 fidan ile bu yıl sera gazının indirilmesine olumlu katkı yaptık.

Geçen yıl haftada 3 gün 30'ar kutu dağıttık ve neredeyse tüm Ankara'yı dolaştık.Bu nedenle, bu sene yapılacak başvurulardan, aynı adreste veya aynı bölgede toplananlara öncelik vereceğiz.

Dağıtımımız Ankara ili merkezi için geçerlidir ve hafta içi bir gün, adrese yapılacaktır.

Katılım için evrnylmz@gmail.comBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresinden veya aşağıdaki bağlantıdan alacağınız başvuru formunu 0312 257 26 87 nolu faksa gönderebilirsiniz.

Konu ile ilgili her türlü sorunuzu yine evrnylmz@gmail.comBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine yazabilir ya da 0533 225 72 32 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Katılım bedeli ve ödeme seçenekleriyle ilgili bilgiyi başvuru formumuzda bulabilirsiniz.

Bahçemiz 2009 Başvuru Formu
www.guneskoy.org.tr

EK BİLGİ

1. Bahçemiz projeleri her yıl yeniden başlatılır, daha önce projeye katılmış olsanız bile ekteki formu doldurup katılımınızı yinelemeniz gerekmektedir.

2. Form üzerine diğer beklentileriniz ve düşüncelerinizi de yazabilirsiniz.

3. Destekçi sayısı en fazla yüz kişi olacaktır ve ilk yüz başvuru işleme konacaktır.

4. Formu şimdi doldurmanız ödemeye hemen başlamanız anlamına gelmiyor, ödemeye başlama form üzerindeki seçeneğinize göre gerçekleşecektir.

5. Dilerseniz ödemeyi, tutar aynı olmak kaydı ile ve yine belirttiğiniz ödemeye başlama ayında başlayarak, bir kerede ya da öngörülen taksit tutarlarının altında kalmayacak şekilde taksitlendirerek yapabilirsiniz.

6. Tüm başvuru sahiplerinin e-posta adresleri Güneşköy haberleşme listesine eklenecektir ve proje ile ilgili bilgilendirmeler bu listeden yapılacaktır.


ÜRÜN YELPAZESİ:1.Bakla 2.Dolma biber 3.Sivri Biber 4. Domates 5.Fasulye 6.Kabak 7. Karalahana 8. Patlıcan 9.Hıyar 10.Ispanak 11.Lahana 12.Kıvırcık 13.Maydanoz 14.Patates 15.Pırasa 16.Roka 17.Semizotu 18.Soğan 19.Bamya 20.Balkabağı 21. Pazı

http://www.guneskoy.org.tr/index.php...atid=69:duyuru

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön