View Single Post
Eski 03-05-2009, 17:22   #40
MetinT
Ağaç Dostu
 
MetinT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2009
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 102
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülgül Mesajı Göster
*** bende bu yıl üç tane lale aldım üçüde farklı renkte sizlerden biraz bilgi istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim 1] laleler yılda bir defamı açıyor.2]soğanlı bir bitki olduğu için sanırım soğanları çoğalıyor bunları ertesi yıl yeniden dikebilmek için nasıl saklamalıyım.3]soğanlarısaklamak için özel bir yöntem **** korumak amaçlı bir ilacı varmı varsa adı ne.4]laleler için yazılanları okudum sıcağı sevmiyorlarmış benim balkonum sabah güneşi aşıyor saat 11 e kadar güneş var balkonda ömürleri kısamı olur?5]çiçek açan bitkiler için vitaminler var onlardan vermem gerekiyormu? şimdiden ilginize ***
Laleler yılda bir defa bir ya da iki hafta boyunca çiçek açar ve çiçeğini dökerler.
lale tohumla çok zor çoğaltılır. bu yüzden soğanla zaten kendi kendine bölünür soğan. laleler çiçek döker dökmez başlarını kesiyoruz ki tohum yapmaya uğraşmasın soğanını büyütsün. bu nokta önemli. çünkü kafalarını kesmediğiniz zaman lale tohum yapmaya uğraşıyor bu da soğanın enerjisiz kalmasına seneye çiçek açamamasına sebep oluyor. laleleri böyle başları kesik şekilde sararıp da kuruyana kadar toprakta azar azar sulayarak tutuyoruz.bu sürede yaprakların ürettiği tüm besini soğan aldığı için soğanımız güçleniyor. tamamen kuruduktan sonra söküp mantar ilacıyla ilaçlayıp ekim kasıma kadar saklıyoruz. (saklama bir çok cevapta yazıyor okuyun lütfen) bu şekilde sakladığımız soğanların yavruları da her sene büyüyerek yeni büyük lale soğanları oluşuyor böylece lalelerimiz sürekli çoğalıyor.
güneşin bir zararı olacağını sanmam sonuçta o kadar da profesyonel düşünmeyin. çok fazla etkilenmez. çiftçiler tarlada direk güneşte yetiştiriyorlar.
vitamin yerine çok az bir tutam suni gübre atarsanıuz toprağınıza bu yeterli olur. toprağın yumuşak olması için kum, talaş, gübre vb. maddeler karıştırın. 3te bir oranında falan. bu da soğanlarınızın gelişmesi için uygun yumuşakllığı sağlar.

MetinT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön