View Single Post
Eski 21-09-2006, 08:34   #25
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Ben Gaziantep 'de yaşıyorum ve bizim buralarda bu ağacı yollara, refüjlere ve yeni kurulan parklara dikiyorlar. Üzerinden 5 sene geçmeden devasa bir ağaç halini alıyor. Bu kadar hızlı büyüdüğü için yeni kurulan park ve bahçelerde ilk tercih sebebi oluyor.

Ben de kendi arazimde yetiştirmek istedim. Hatta tohumdan yetiştireyim dedim. Fakat bir türlü başaramamıştım. Sanırım doğru zamanda doğru tohumu alamadım. Ağacın üzerinde 2 çeşit tohum bezeri şey var. İkisini de denedim olmadı. Sanırım tohum, resimlerde gördüğüm küçük kapsüllerin içerisinden çıkıyor. Ben kapsülü komple dikmiştim. Sanırım ondan başarılı olamadım.

Tohum ile ilgili bilgi verecek arkadaş var mı ? Şu an tohum almak için uygun mu?

Fide elde etme yöntemleri nedir acaba? Dallardan köklendirme oluyor mu? Kendi köklerinden tekrar filizlendiğini okumuştum. Bunun için nasıl bir işlem uygulamam lazım?

Bir de yeni aldığım fidanın tepesi kırılmıştı. Dün tekrar yerden 20 cm kadar yukarıdan yaprak verdi. Fidanın gövdesi kuşparmağım kalınlığında. Bu fidanı araziye dikmek istiyorum. Gelecek sene dipten budamam gerekir mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön