View Single Post
Eski 30-04-2009, 16:51   #1
omeron
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Zeytinciliğe ilk adım

Değerli forum üyeleri,
Aranıza yeni katılmış olarak öncelikle herkeze merhaba demek, ve bu forum un hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etmek isterim.
Ben Bursa nın İznik ilçesinde zeytin üretimine başlamak arzusu olan,ancak daha önce bu konularda tecrübesi olmayan bir üyenizim.
Ülkemizin bir çok yöresinde olduğu gibi, bu bölge de de satılık araziler ufak parseller halinde ve uygun bir yer satın almak/toplamak zaman ve sabır işi.
Ancak bir yerden başlamak gerekiyor. Benim de şöyle bir planım var.
Zeytin den ürün alınmaya başlanabilmesi için malum en az 4-5 yıl beklemek gerekiyor. Aynı şekilde, benim de hedeflediğim 30-40 Dönüm araziyi alabilmek için böyle bir zaman gerekecek. Bu süre içinde zamanı kullanmak amacı ile baştan 2-3 Dönüm uygun bir yer alarak burada 1000-2000 fide yi toprağa dikmeden büyütmeye başlamayı, ve yer aldıkça, fideleri ekmeyi tasarlıyorum.
Bunun bana en az bir ila iki sene kazandıracağını düşünüyorum.
Düşüncem bir metrekare alana 20-30 kg kapasiteli kaplar koymak suretiyle, bir anlamda zeytin kreşi, veya yoğun bakım ünitesi yaratmak, ve birkaç yıl boyunca ideal şartlar altında büyütmek.
Bu daha önce hiç yapılmışmıdır? Ne gibi sorunlar yaşanabilir? Zeytinler dikildiklerinde adaptasyon sorunu olurmu? Nelere dikkat etmek gerekir?
Tür olarak yöresel Gemlik tipi düşünülmektedir.
Bu konularda görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

omeron Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön