View Single Post
Eski 29-04-2009, 20:33   #35
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AyhanMoran Mesajı Göster
Merhaba sn. izzeterisen saksı çapı ilk şaşırtılacagı zamandamı 30 cm olacak.Birde bende bütün adenıumlarımı(yeni tohumlarımda dahil) bonsai olarak düşünüyorum bunun için şu an bazıları 4 yaprak olmak üzereler bunların köklerini aynen sizinki gibi kesip 5 cm çapında plastik daireye dikeyim mi? Kök kesimi için nisan ayını çıkarayım mı?(bahsetmişsiniz yazınızda)Soğukların tamamen geçmesi için malüm buralarda yağmur yagıyor ve havada serin.
Bu sadece benim düşüncem: 20 cm.kadar yükseklikte ve 30 cm.kadar çapında bir saksıya olacak şaşırtma sonrasında bitkinin altına da köklerin yanlarına gitmesi için bir şey yerleştirilirse iyi olacağını, köklerin bonsai olma yolunda çok iyi gelişeceğini düşünüyorum. Eğer dar bir saksıda ise yazın, örneğin temmuzda da dediğim ölçülerde bir saksıya şaşırtma yapılabileceğini düşünüyorum. Böylesi bir sskdıda da 2 yıl kalır sanırım. Köklerdeki ve gövdedeki kalınlaşmalar ve uzamalar temmuz-ağustos aylarında çık hızlanıyor. Normal saksıda kökler yanlardan çıkmış olsa bile yönlendirmeyince aşağı doğru yönleniyor ve kazık kök halini alıyor.

Havalar serin gidiyor. Mayıs geldi ama. Yeni tohumlarımı ekmek için hala bekliyorum. bir kısmını 4 nisan da ekmiştim . Kalorifer peteği üzerinde çimlendirdiğim halde ufak tohumlarda başarı % 0, diğerlerinde % 50 diyebilirim.
Sizin oralar daha serindir buralara göre, bana kalırsa bu gidişle en azından 15 Mayısı beklemenizi öneririm. Uygun ortam yaratabiliyirsanız, sorun yok tabii.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön