View Single Post
Eski 29-04-2009, 11:58   #47
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
hobi bahçesine katkıda sınır yoktur!

Bahçemize gelmeyi düşünen arkadaşlar olması ne güzel.

Gelmek istemeyen, gelemeyecek olan arkadaşlarımız da ekilip, dikilecek tür önerileri ile tohumlar, fideler yönünden yardımcı olabilirler.

Bence ekilecek tür sayısının artırılması iyi olur.

Şimdilik çileklerimiz, nanelerimiz, kekiklerimiz ve enginarlarımız var, domates, biber, hıyar, bal kabağı olacağı da belli, ama gönülden geçen yer fıstığı, susam, kişniş, vs. de olsun, bunların olması için örneğin yer fıstığında ekime uygun kavrulmamış fıstığı olan arkadaşlarımız mutlaka vardır, başka illerde de olsalar, gelemeseler bile katkılarına hayır demeyeceğimiz ortada ve tabii bu işlemlerin zamanlanması (hangisi ne zaman ekilebilir, ne vakitten sonra kritiktir gibi) da başka bir katkı biçimi.

Öğümce kuzeyde yer almakla, İstanbul'un Marmara kıyısına göre iklim yönünden yaklaşık bir hafta gibi geriden geliyor gibi geldi bana.

SketchUp ile bahçemize ekilip dikileceklerin tasarlanıp önerilmesi de bir katkıdır. Hep bahçenin içine ekecek değiliz ya, çardağımızda çiçeklerimiz bile yok bizim arkadaşlar. Karanfil isteriz, çardağın kenarından yukarı çıkmaya teşni mor salkımımız yok. Kenarda küçük de olsa gülümüz yok, özellikle şöyle her yerde bulunmayan, ağaçlar.net bahçesini Yemyeşşil'in en gözde mekanı yapacak katkıların hepsine açığız hatta açız.

Özetle şimdiye kadar çoğumuz ayağımızı korkak alıştırmış olabiliriz ama fikirlerimiz ve fazla tohumlarımız ile fidelerimizde olsun biraz cesaret diyorum.

gece
bu gidişle hobi bahçesi için, mendilini alıp Yenicami civarına bağdaş kuracak gibi görünen forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön