View Single Post
Eski 28-04-2009, 15:01   #77
TuruncuHis
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Site bu anlamda çok iyi bir arşiv ve veri tabanına sahip. Toplantılar, teorinin laboratuvar ortamında pekiştirilmesi gibi.
Örneğin;
Gül budamayı okur, öğreniriz ama makası elimize alıp gülün başına geçince kalakalırız. Mesela ben hatmetmiştim Selluka konusunu ama elime fide geçince teorinin yetmediğini gördüm yine.
*Benim fidemi inceledik, kırmızı örümceği ve zararlarını görmüş olduk. Oysa detaylı bilgi var sitede. Buna rağmen görerek, dokunarak bir bilgi daha attık heybemize.
*Nail bey sadece toplantıya katılanlara bu çiçeği yaygınlaştırmak adına tohum dağıttı. Bunlar çimlenince biz de dağıtacağız. Yani gönüllü yetiştiriciler sorumluluğunu aldık.
*Mehmet bey, üretimin amatörler dışında garantiye alınacağı profesyonel noktalarla bağlantılar yaptı. Bizlerin dışında da bu çiçek aktif halde pazar bulacak. Arz talebi doğurur hobi işinde; bu da önemli bir adım yaygınlaştırmak adına.
*Konu dışı olmasına rağmen Birol beyin bahçesine gidip, ona gerek fiziki gerekse fikir anlamında yardım etmeye karar verdik.
*Mine'nin tarlasını bahçeye çevirme isteğini değerlendirdik.
*Misyonlar üzerinde bir fikir tartışması yaptık.
*Benim ceviz fidanıma yer bulduk.
*Gelecek toplantı konuları adına önerilerde bulunduk. Mesela çevre sağlığı, sağlıklı beslenme, zararlılarla mücadele gibi. Mehmet bey uzmanlar ayarlamış, bizim için.

Kısaca kendi adıma şunu söyleyebilirim: Bilgiyi elde etmenin çok yolu var. Bunu sosyalleşerek, görerek pekiştirmek ise işin diğer tarafı. Paylaşmayı, güvenmeyi, hobi bahanesinden yola çıkarak yeni insanlar ve yaşam biçimleri tanımayı toplantıların gerçek sonucu olarak alıyorum. Sitede bilgi kalabalığı yapmadan çok fazla minik soruyu da birbirimizin tecrübelerine dayanarak cevaplıyoruz. Birarada olmanın keyfi ile farklı insani değerler üzerinden de tatminler elde ediyoruz.
Bir profesyonelin eğitim semineri tarzında olmadığı sürece, içeriğin bu şekilde zenginleşmesi benim tercih ettiğim yöntem. Cır cır soru sorabiliyor, herşeyi danışıyorum

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön