Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret
Şubat ayında 50-60 cm'lik ayva çeliklerini direkt toprağa dikmiştim. Çoğu köklendi. Ancak aklımda şöyle bir soru işareti var. Acaba çelikleme ile elde edilen fidan ile çöğür olarak kullanılan fidanın verimi, dayanıklılığı ve kök açısından farkı varmıdır?
|
Merhaba Herkese,
Ben Kudret Arkadaşımızın sorusunun güme gittiğini farkettim.Ben de aynı soruyu sormak istiyorum,doğada gördüğümüz aşılı ya da aşısız olup olmadığını bilmediğimiz bir Ayva Ağacının (Başka Meyve ağaçları da olabilir,elma,armut vs) kökünden alınan bir parça çelik ile üretilmiş olan bir başka fidanın ana ağaç kadar miktar olarak verimli,meyve olarak kaliteli ve dayanıklılık olarak tam anlamıyla bir genetik kopyası olup olmadığını merak ediyorum.
Aramızdaki uzman arkadaşlara cevapları için şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.