View Single Post
Eski 27-04-2009, 08:36   #26
kömür
Ağaç Dostu
 
kömür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 180
Sn. Günüm, Teşekkür ederim, emin olun çekinmem Evde geçirebildiğim vakit sınırlı olduğundan kendimi kontrol altında tutarak, yeni eklemeler yapmamaya gayret ediyorum. Ama tahmin edersinizki bir yandan her çeşit bitkide mevcut olsun istiyoruz Aklımda sonbaharda yapmak istediğim bazı düzenleme ve planlarda var uygulamak istediğim
Sizin mekanınızdan fotoğraflar varsa görmekte isterim

Sn armasis, Sarmaşığın ağlama durumu hakkında hiç fikrim yok, forumun ilgili bölümlerinde eminim detaylı olarak sarmaşıklar hakkında bilgiler mevcuttur. Kendi deneyimlerime göre ise salon sarmaşığı yoğun ışığı ve nemi seviyor, tabanının aşırı sulanmamasınada dikkat etmeli.

Sn tugo, Benim kafamda soru işaretleri olan bir hususa değindiniz. Pencerede hazır önlemim var, kapıya ise önlem almak kolay. Bu kış 2-3 aylık zebra ispinozu maceram oldu. Maceram kuşumun paludaryumda boğulması ile son buldu
Kuş hayvanlarının su kenarı hayvanları olduğunu düşünerek ve suya girip banyoda yaptıklarını gözönüne alarak birikmiş suyun sorun olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ölen kuşumun ise 2 yıldır kafesten çıkmadıktan sonra geniş suya girince bir türlü olağandışı panik yaptığına inanmak istiyorum.
Netice itibariyle tam şu sıralar tekrar kuş almak istiyorum. Cins olarak ise kime sorduysam kanarya kuşları kafes kuşlarıdır serbest olmaz dediler. Bende şu ara saka kuşu edinme fikri üzerine yoğunlaştım.
Bu husustaki tecrübe ve yönlendirmeleriniz benim için çok değerli. Kısa zamanda bir çift kuşu kafesten alarak oda içerisinde misafir etmek istiyorum.

Sn fizban, kuşların kemirgenliği pek dert değil, ispinozumda bir eğreltimi kemirip dururdu. Değerlendirilmesi gereken husus şu ki difenbahya, zakkum gibi (daha başkada vardır) zehirli bitkilerimde mevcut. Kendi fikrim ise ispinoz zehirlenmediği gibi alacağım kuşta zararlı bitkilerden sakınacaktır diye umudediyorum.

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön