View Single Post
Eski 25-04-2009, 19:53   #6
geophyte
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-04-2009
Şehir: Gaziantep,Şanlıurfa
Mesajlar: 246
Sayın Metintezcan54;
Söz konusu laleleri, nerede ve ne şartlarda yetiştirdiğinizi bilmiyorum. Ama, lale soğanı üretmek istiyorsanız bu konuda, bu işi yapan biri olarak size yardımcı olmaya çalışayım. Tarımda kuraldır: Kaliteli ve verimli yetiştiricilik, kaliteli tohumluk kullanılarak yapılabilir. Öncelikle, soğanlarınızı bildiğiniz tanıdığınız yerden almanız lazım. Genetik yapısı iyi olmayan, hastalık veya zararlılarla bulaşık, soğuklama ihtiyacı giderilmemiş soğanlarla kaliteli ve verimli üretim mümkün değildir. Güvenilir bir kaynaktan alınmış soğanlarınızı, uygun bir yetiştirme ortamında yetiştirmeniz gerekiyor.

Bunun için bir harç hazırlamanız lazım. Eğer bahçede yetiştirecekseniz, soğan yetiştiriciliği için güneşli bir yer seçmeniz lazım. Böylece bitkileriniz gölgedekine göre daha kısa boylu olacak ama iri soğanlar üretecektir.

Yer seçiminden sonra, bir harç hazırlamanız gerekiyor. Bahçe toprağına, mümkünse yanmış hayvan gübresi veya şimdilerde bolca satılan organik toprak katkılarından ve biraz da kompoze kimyevi gübre -azot-fosfor-potasyum içeren 15-15-15- ve ayrıca azot takviyesi için üre kullanabilirsiniz.


Bana, saksıda mı yoksa bahçede mi yetiştireceğinizi belirtirseniz size ve ilgili arkadaşlara bilgi vermeye vaktim oldukça devam edeceğim. Çünkü konu çok uzun. Kolay gelsin

geophyte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön