View Single Post
Eski 13-09-2006, 17:43   #1
Onur G. HİTİT
Ağaç Dostu
 
Onur G. HİTİT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2006
Şehir: İlkadım/SAMSUN
Mesajlar: 365
Bazı yerel su kenarı bitkileri

Dün can sıkıntısına dolaşalım dedik. Ben, eşim, birkaç komşu falan, göl kenarına indik. Su kenarında bir bitki buldum:



"Sinirotu" denen bitkiden sanırım. Şu anda paludaryumda bir örneğini bulunduruyorum. Bilimsel adı "Plantago major"muş bu bitkinin.

Bir de bundan 1 ay önce değişik bir bitki gördüm. Tabi yine göl kıyısında... Bu bitkileri, göl ve dere kenarlarında sürekli görüyorum. Suyla ilgisi olmayan yerlerde ise hiç görmedim. Direkt olarak su içinde de değiller. Dolayısıyla bir su bitkisi olmadıklarını ama suya çok ihtiyaç duyduklarını düşünüyorum. Suyun hemen kenarındalar, bazıları suyun kıyıya en çok yaklaştığı yerde çalılık gibi bir görüntü oluşturmakta. Bu da paludaryumlara son zamanlarda çok fena sardırmış biri olarak iştahımı fazlasıyla kabartmakta. Adını da bilmiyorum, resimler aşağıda:





Neredeyse 1 aydır akvaryumlarımdalar, herhangi bir aksilik görmedim. Bir öbek, 30 lt.lik (ve aydınlatması da yok) akvaryumumdalar, ışığın geldiği pencereye doğru uzamaya başladılar. Diğer bir grup da 240 lt.lik paludaryumumda. Uçlarında başak bigi oluşumlar var. Bazı yapraklarında "V" şeklinde bordo/kırmızı desenler var.

Bu bitkinin adını bilen var mı?

Saygılarımla...

Onur G. HİTİT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön