Sedir Filizi Sosu-Nevzuhur Bir Lezzet
Bu bahar günlerinde sedirler ve diğer iğneyapraklılar filiz verdi.
Belki sedir filizi yemek gibi çocukluktan kalma bir merakı olan arkadaşlar vardır.
Farklı Kaynaklardan Beslenmek felsefesini yalnız sosyal ve kültürel bağlamda değil kelimenin gerçek manasıyla mideye giren besin olarak da algılayan arkadaşlar bulunur diye düşünüyorum.
Ben de yenebilen çeşitli bitkileri denemişimdir ancak sedir filizi mayhoş tadı ile ayrı bir yere sahiptir. Bir süre evvel bunu salata sosu olarak değerlendirmeye başladım.
Filizler geçen seneki ibreler araya karıştırılmadan toplanır ve yıkanır.
Zeytinyağı dolu bir kabın içine konarak el blendırı denen aletle çırpılır .
İki çimdik (bkz: normu mechul ölçü birimleri) tuz.
İşte size salata sosunuz.
Haşlanmış yumurta ile de iyi gidiyor. Hatta makarna üzerinde de .
Düzenleyen Halit Togay : 19-04-2009 saat 11:26
|