Hepsini steril etmeyi de denedim ama yine de üreme oldu, galiba normal fırın daha sağlıklı sterilizasyon yapıyor. Ben agar temininde zorlandım. Aslında bazı marketlerde az miktarda satılıyormuş gıda katkısı olarak. Ama ben bulamadım. 500 gr lık agarlar var ve onlar da fazla benim gibi bir amatör için. Agar olmadan olmuyor. Eğer birgün agar agar bulabilirsem o zaman hazırladığım solüsyon içine söğüt ağacı çayı da koyacağım. Antibiyotiği ve portakal suyunu azaltıp biraz fruktoz ekleyeceğim. Çok az da bal tabii. Ama imkansız gibi görünüyor. Benim kimyasal ortamlar ve hazır besi yerleri istemememin sebepleri bu ortamların ev ortamında kazara da olsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği ihtimali.
Düzenleyen Kahraman Koray : 17-04-2009 saat 12:51
Neden: ek
|