View Single Post
Eski 15-04-2009, 21:43   #16
mcdogan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 144
Teşekkür ediyorum. Ekonomik olarak zaten ağaçlandırılacak bölgelere gidip gelmek için oldukça masrafa giriyorum. Bir de fidanlara ücret ödersem işim zora girer. Bu yıldan itibaren kendi fidanlarımı kendim yetiştirmek istiyorum. Böylesi daha zevkli ve daha ekonomik olur sanırım.

İşin aslı bizim oralarda (Kalecik) doğal olarak yetişen bitkilerden özellikle ardıç çimlendirmek istiyorum.Zira oldukça dayanıklı. Ancak tohum bulamadım ,bulduktan sonrada onun daha haftalarca işlenmesi lazım.

Meşede güzel bir tercih deniyor. Fakat meşeninde o kadar çok çeşidi varmış ki -hangisi kurak bölgeler için iyidir ,palamudunu nasıl bulurum bilemiyorum. Sonbaharda inşallah park bahçelerden toplayabilirim ama ülkemizin ne kadar hızlı çölleştiğini düşünürsek bir yaz ve baharı oturarak geçirmek istemem. Yanlış bir türü yetiştirip zaman kaybetmekte istemem. Bu nedenle garantili türler düşünmekteyim. Kokar ağaç oldukça iyi bir seçenek. Bu kış belki binlerce diktim. Ama zamanı geçti.

At kestanesi şu dikenli ,bildiğimiz kestanenin iri be bozuk şekilli olanı değilmi? Ne zaman toplayabilirim tohumlarını? Hangi parklarda var Ankarada?

mcdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön