View Single Post
Eski 15-04-2009, 17:51   #7
Alan Parsons
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Kural 3: Brifing

Agaclar.net’ten derleyip toparladığınız bilgileri, ballandırarak anlatma zamanıdır. İnternetten domates ağaçlarının resimlerini gösterin. Sakın ama sakın akan su sisteminden bahsetmeyin, akan su sistemi görünüş itibariyle ev halkını ürkütebilir. Açıkçası ben ilk gördüğümde, Lübnan veya Gazze’den Hamas’ın İsrail’e atılan el yapımı füze sistemleri sanmıştım, tek bir fark marul veya domates attığını düşünmüştüm. Daha sevgi dolu bir silah. Tabi ki İsraillilerin buna ihtiyacı yok, onlar topraksız tarımda odukça ilerlemişler. Belki bu ilerlemenin altında onlara atılan domtes ve marulların etkisi vardır. Neyse konumuza dönelim.

Akan su sistemleri ile size ‘Zihni Sinir’ yakıştırmaları yapılabilir. Ayrıca evinize gelecek misafir, eş, dosta akan su sistemini açıklamak hiç de kolay olmayacaktır. Özellikle şu aralar hücre evi ve cephnanelik ev, çatı, park vb.bulunduğu düşünülürse, hiç bulaşmayın derim. En azından polisi, savcıyı ikna edebilecek elinizde bir durgun su sisteminiz olsun.
Amacımız durgun su sistemi ile 3-5 domates yetiştirip ‘akan su kültürü veya daha ileri sistemler için alt yapı hazırlamaktır.

Domates ağacı, çilek kulesi gibi bitkilerin, cennette veya Ütopyalarda olmadığını anlatın. Masalımsı diyarlarda yetişen sulu ve kokulu domateslerin, ankara simidi ve tam yağlı beyaz ile dansından bahsedin.

Ev halkını bu hayallere inandırın, ve arkasından ‘’yapsak mi ki? Acaba?’’ sorusunu ekeyin, ev halkı çığlık çığlığa ‘evet’ diyecektir. Hatta evin hanımı durgun su sistemi için gerekli olacak kabı ‘ben alırım züccaciyeciden’ diyecektir, bırakın o alsın, çocukları da akvaryumcuya gönderin, halkın katılımı olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz.

Arabanın bagajında ki malzemeler mi? Sistemi büyüttüğümüzde kullanacağız, ama la ev halkının haberi yok, bu arada envor beyden solüsyondan 3 takım istedik.

Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön