View Single Post
Eski 15-04-2009, 00:08   #10
Simbiyotek
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Merhaba syıldıran,

herhalde biz de tanışmışızdır o zaman izmir'de. Şems bey ile beraber ben de oradaydım (Selim). Biliyorsunuz Verticillium dahl. ağacınızın köklerinden içeri girip iletim demetlerini tıkıyor fakat ağaçtaki etkisini yani dalların geriye doğru kurumasını ancak yeşil aksamın harekete başladığı dönemde görmeye başlıyorsunuz.

Havalar ısınıyor ve ağaç gelişmesi için gerekli suyu ve besinleri bu iletim boruları sayesinde dallara ulaştırıyor ama tıkalı olan iletim borularının bağlı olduğu dallar en hassas oldukları uçlardan aşağı doğru kurumaya başlıyorlar.

Şunu söylemek istiyorum: ağacınıza verticillium çoktan bulaşmış ve boruları tıkamış oluyor fakat tezahürü çok sonra ancak hava ısınıp ağaç gelişmeye başlayınca görülüyor. Tahmin ediyorum şu anda tamamen kurumak üzere olan ağaçlarınızda verticillium'un bulaşip tıkamadığı iletim borusu pek kalmamıştı ve o yüzden Sim Derma işe yaramadı.

Hala işleyen iletim demetleri olsaydı ve bunların bağlı olduğu kökler Sim derma ile kaplansaydı o ağaçlarınızda yeni kurumalar gözükmeyecekti ve siz kuruyan taraflarını budadıktan sonra ağacınız sağlam tarafıyla ömrüne devam edebilecekti.

Uygulamada hata yaptığınızı sanmıyorum çünkü iki hastalıklı ağacınız daha iyi durumdalar diyorsunuz. Hala aynı durumdaki ağacınıza elinizde daha kaldıysa tekrar uygulamanızı tavsiye ederim.

Sim Derma'nın çinko sülfat veya boraks'tan etkilenip etkilenmediği konusunda bilgim yok, konuyla daha aşina olan ziraat mühendisimize sormam gerekiyor, size haber vereceğim.
Saygılarımla


Düzenleyen Simbiyotek : 15-04-2009 saat 00:20 Neden: ifade eksikliği giderildi
Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön