View Single Post
Eski 14-04-2009, 22:59   #74
koliva
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: Belcika
Mesajlar: 43
Bu soruyu baska bolume de sordum ancak herhangi bir yanit alamadim. Herhalde uygun bolum degildi. Umarim buradan bir cevap alabilirim.

Benim iki adet hemen hemen ayni renkte orkidem var. Bir tanesi normal saksida, digeri ise buyuk bir cam vazonun icerisinde. Resimlerini aktariyorum.
Orkide1.Resim1
Orkide1.Resim2
Orkide1.Resim3
Orkide1.Resim4
Orkide1.Resim5
Orkide1.Resim6
Orkide1.Resim7

Orkide1.Resim3 ve Orkide1.Resim4 ten de gorebileceginiz gibi bir sap kirilmis. Bana geldiginde oyleydi. Resim4 te kirmizi ile isaretledigim yerden yeni bir dal verme cabasi icerisinde oldugunu goruyorum ama yanilabilirimde cunku daha once hic orkide yetistirmedim. Bu konuda oneriniz varmidir. Bu sapi kirmizi ile isaretledigim yere kadar kessemmi diye dusunuyorum? Diger sorum ise, bu cicek boyle camin icerisinde geldi. Ben baktikca cicegi hapishanedeymis gibi hissediyorum. Sizce disari cikarsammi? Bu camin bir faydasi varmidir yoksa sadece susmudur? Birde kok durumlarina bakarsaniz onereceginiz bisey varmidir? Gidisati iyimidir?

Orkide2.Resim1
Orkide2.Resim2
Orkide2.Resim3
Orkide2.Resim4

Bu da ikinci orkidem. Bunun hakkinda da yorum isteyecegim mumkunse. Orkide2.Resim3 te isaretledigim dalin devami kuru vaziyette. Orkide2.Resim4'te daha yakindan gorebilirsiniz. Bu dali cicek verir hale nasil getirebilirim? Gelmez derseniz keseyim mi? Birde bu cicegin kok durumu icin neler soyleyebilirsiniz? Onerileriniz varmidir?

Biraz uzun oldu ama icimi dokmus oldum Simdiden cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.

koliva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön