Karemelli portakallı kek
Merhabalar,
Karamelden söz açılmışken,portakala da veda etmeden önce çok kolay ve hafif bir tarifte ben vereyim size.
Karemelli portakal
4 adet orta boy portakal
1,5 paket petit beurre bisküvi
2 kahve fincanı toz şeker
1,5 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı şam fıtığı
YAPILIŞI:
4 portakalı soyup serçe parmak kalınlığında yuvarlak dilimler elde edin.Dilimleri bir tepsiye dizerek üzerine 1fincan şekeri ekin ıstılmış fırında 3-4 dak. tutup sulandırın fırından alın.
Sevis tabağınızın altına bisküveleri yerleştirin (en fazla 2 sıra olsun)
fırında çıkan portakalları bisküvilerin üzerine sıralayın, üzerlerine hazıladığınız portakal suyunu yavaşça dökün.
daha sora 1fican şekerle karamel yapın önce portakolların orta göbeklerine artanı gelişigüzel diger taraflara gezdirin .
üzerini kıyılmış fıstıkla süsleyin.
NOT:karamel seviyorsanız şekeri biraz fazla koyun,rengini de biraz koyu tutun. Afiyet olsun.
|