View Single Post
Eski 14-04-2009, 16:10   #2
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. Alan Parsons,

Gelişim gayet güzel, hydroton kullandığınızda iyi olmuş. Bende çilek ağacında ve fide şaşırtmalarında kullanıyorum. Çok memnunum, hem pratik hemde dediğiniz gibi fideyi iyi destekliyor.

Yalnız EC metre ve pH metre olmadan çok zor. Bende EC metre vardı ( Kudret Bey' den almıştım. Tavsiye ederim.), pH için elektronik cihaz alayım diye geciktirdim basit bir pH solüsyonu almayı ihmal ettim.

Yukarda gördüğünüz yanmış domates fideleri bu ihmalkarlığın eseri. Nasıl olsa EC ölçüyorum diye yavaştan aldım, EC değeri normal göstermesine rağmen pH çok yükseldiği için fide besin alamamış.

Tavsiyem en kısa zamanda EC metre ve en azından akvaryumculardan basit bir pH solüsyonu alın.

Birde domates fidelerinizi tohumdan ektiğinize göre cinsinin oturak mı yoksa sırık mı olduğuna bakın ve ona göre domatese bakım yapıp yapmayacağınıza karar verin. Bildiğim kadarıyla oturak domateste koltuk alma işlemi yapılmıyor ama fideniz sırık domates ise yakında koltuk alma işlemlerine başlamanız gerekir.

Hydroponic Code' unuza çok güldüm. Bu kadar da açık vermeyeceksiniz. Evde en son sözü hep siz söyleceksiniz. Başınızı emme basma tulumba gibi sallamayacaksınız, hayır demeyeceksiniz, evet istediğiniz kadar diyebilirsiniz Sevgiler.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön