View Single Post
Eski 12-04-2009, 17:56   #14
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Armut Ağacı Hastalık ve Zararlıları

Armut ağacı hastalıkları gibi genel bir başlık bulamadığım, ayrıca hastalık olup olmadığından tam emin olamadığım için ayrı bir başlık açmadan buradan bir soru yöneltmek istiyorum. Sonradan silinmesi kaydıyla mesaj ve resimleri ekleyeceğim. Eğer hastalık değil de kendi becerimse bunu da ibreti alem olsun diye ayrı bir başlık açıp yayınlamakta sakınca olmaz bence

Pazar günü armut ağacının dibini hafifçe çapalayıp havalandırmak istedim. Ancak biraz derin inmişim herhalde ki yaklaşık yarım metre kadar sigara kalınlığında çatal kök açığa çıktı. Bende ağaç dibindeki başka bitkinin veya eskiden kalma bir bitkinin kökü olduğunu sanıp kesip attım. Bu işlemden bir gün sonra ağaçtaki bazı filizler boyunlarını büktü. Küçük bir ağaç olduğu için üşenmedim saydım. Farklı yerlerde toplam 28 filiz vardı ve bunun 13 tanesi büzüldü, diğerleri bugünkü gibi hala sağlam.(aradan 3 gün geçti)

Bu durum bir hastalık belirtisi mi yoksa, hastalıktan daha beter olan aşırı kurcalama gibi kötü bir huy sonucunda mı oluşmuştur?

Eklenen Resimler
   
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön