View Single Post
Eski 12-04-2009, 11:23   #1
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Bitki Koruma İlaçlarının Yapımında Kullanılan Maddeler.

Arkadaşlar. Bitkilerden dolayı hepiniz bitki koruma ilaçları kullanıyorsunuz. Bu ilaçlarda ne gibi maddeler kullanılıyor? Bilginiz olsun diye aktarmak istedim.

1. Bir ve Birden Fazla Etkil Madde: Bu maddeler bir ve birden fazla hastalık **** zararlıya karşı etkilidirler. Toksitileri dolayısıyla ancak özel durumlarda doğrudan doğruya kullanılırlar.

2. Yüzey Gerilim Maddeleri (Tensio-actif maddeler) Sıvı ilaçlarda ilacın yüzey gerilimini düşürerek ıslanma alanını genişleten maddelerdir.

3. Dispersiyon Maddeleri: Sıvı ortamda oluşan granülleşme ve sedimantasyonu önleyen maddelerdir.

4. Stabilizörler: Etkili maddenin dekompozisyon hızını azaltan maddelerdir.

5. Emülgatörler: Bir sıvının kendisi ile karışmayan diğer bir sıvı içinde, çok küçük damlacıklar halinde yayılmasını sağlayan, emülsiyon oluşturan maddelerdir.

6. Yapıştırıcı Maddeler: ( Adhesif'ler): İlacın ilaçlanan yüzeye yapışmasını, dış etkenlerle sürüklenmemesini ve sürekl, bir ilaç örtüsü elde edilmesini sağlayan maddelerdir.

7. Solventler: Etkili maddenin çözünmesini, böylece sıvı içinde dağılımını **** ıslanabilir toz formülasyonlarda olduğu gibi katı dolgu maddelerince absorbsiyonu sağlarlar.

8: Dolgu Maddeleri: Etkili maddenin seyreltilmesini, toz ve ıslanabilir toz formülasyonlar içinde homojen dağılımını sağlarlar.

9: Renk Verici Maddeler: Çoğunlukla tohum ilaçlarındaki toksik madddelere dikkati çekmek için kullanılırlar.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön