Konu: Kanola
View Single Post
Eski 10-04-2009, 23:34   #25
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Sevgili Arkadaşlar'

Tüyambir olarak adlandırılan Türkiye Yağlı Tohumlar Merkez Birliği dahil dünyada ki birçok bio dizel kurumlarında bir şekilde bulundum. Bahsi geçen bio dizel ürünler tamamen, gıda ihtiyaçlarımızın üretim alanlarına vurulan birer kelepçedir. Birini üretelim derken diğerine olan ihtiyacımız daha fazla oranda artmaktadır.

Bio dizel ekilebilir tarım alanları kullanılmamak kaydı ile denenebilir. Aksi taktirde tamammen bir yok oluş politikasıdır. Ayrıca elde edilen yenilebir nebati yağlar konusunda çok çelişkili ve aldatıcı bilgiler verilmektedir. Ayçiçeği yağında olduğundan daha fazla rafinerize işlemleri uygulanmak zorunda olan kanola, fındık gibi nebati yağ üretimleri kesinlikle tümden sakıncalıdır.

650 C derecelere varan ısıl işlemlerden geçen bu tip yağlar doğal zeytinyağı gibi ürünlerden oldukça uzak üretimlerdir. Bu derecelere varan ısıl işlemler kansorejendir. Ayrıca çeşitli markaların bolca reklamlarla aldatmacalara soyundukları margarin reklamlarıda tümden yalandır. Margarin %70 ayçiçek yağına, belirli bir prosesde %30 su püskürtülmesidir. Dolayısı ile ne kalp dostu nede sağlıklı bir üründür. İçerisine katıldığı söylenen tereyağı-zeytinyağı aromaları da dahil, omega türevleri de tamamen sağlıksız ve doğal ürün özelliklerinden uzaktır.

Konu ile ilgili olarak araştırmalarınızı lütfen internette yapınız.


Düzenleyen balbay : 11-04-2009 saat 08:18
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön