View Single Post
Eski 09-04-2009, 16:54   #15
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Olgunlaşıp tadına bakınca, şeker oranı ve aroması hakkında bilgilendirir misiniz? Şekerli ve yoğun kokulu ise sizdekiler çoğalınca talip olabilirim. Bir de buradan gördüğüm kadarıyla bu çilek yerden daha yüksekte oluyor? Çilekler toprağa değmiyorlar gibi?
Sn. Limon;

Bu çileği tatma imkanınız olsa keşke, aslında tatmaya falanda gerek yok, kokusu yetiyor

Çileğin yapısını doğru görmüşsünüz, bahçelerimizde yetiştirdiğimiz çilek gibi tabandan yapraklanıp, yine tabandan çiçek sapı çıkartan bir cins değil. Bitkinin yapısını size şöyle tarif edeyim; Hani cılız kalmış biberler vardırya, gövdede dallarda kibrit çöpü gibi, belki az daha kalın o şekilde dallanarak boylanıyorlar ve diz hizasına kadar (belki az daha fazla) uzuyorlar. Sadece yaprakları ve meyvesi benziyor, meyvelerin büyüklüğü yine benzemez, bildiğimiz çilek meyvesinin minyatürü diyebilirim.

Fakat o müthiş aroma, o müthiş koku bana balık tutmayı unutturuyor desem yeridir

Bahçede veya saksıda yetiştirmeyi hiç denemedim. 15 yıl kadar önce doğada bulduğum bir çam fidanını toprağıyla beraber alıp evin bahçesinde yetiştirmeye çalışmıştım fakat muvaffak olamamıştım. O zamandan bu yana doğaya ait hiç bir şeyi ellemem (bizim için doğanın ikram ettikleri hariç).

"Dünya gözüyle tatmak size de nasip olur inşallah" demekten başka yapabileceğim bir şey yok maalesef

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön