View Single Post
Eski 08-04-2009, 00:10   #114
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Fotoğraf aralarına yazı yazmayı beceremediğim için (şimdilik) yeni mesaja geçiyorum

Daire testere ile 6 cm. derinliğinde çizgi halindeki kesiklerin arasını boşaltarak, su borusunun geçeceği yarığı (kanal diyeyim) oluşturmak için kesiklerin arasını keski yardımıyla boşaltarak, istediğim yaklaşık 4 cm. eninde 6 cm. derinliğindeki kanalı açtım.

Yukarıdaki fotoğraflarda da görüldüğü üzere, çeşmenin çıkartılacağı yerin arka kısmından, kütüğün tabanına kadar bir kanal oluşturdum.

Daha sonra terasın taban betonu atılmadan döşediğim temiz su borusuna (hemen önüne de pis su gideri için boru çıkarmıştım), oluşturduğum kanalın tavanına kadar aynı ebatta boru ile ek yaparak, en üste 90 derecelik bir dirsek koydum. Tabi burada birde plastik boru kaynak makinası gerekiyor, sadece makina da yetmiyor, onu kullanabilmenizde gerekiyor

Sonra borunun ucuna koyduğum dirseğin devamı olacak şekilde kütüğü ön kısmına kadar (su borusunun sığacağı genişlikte) delmem gerekiyordu, bunu da aşağıda resmini koyduğum "punch" (ahşap delme testeresi) ile yaptım. Bana göre en zor kısmı bu oldu

Deliği delmeyi başardıktan sonra, boru ve dirseği kanalın içine oturtup, ön kısma gelecek (musluğun takılacağı) iç dişli rekoru monte etme aşamasına gelince, ara verip kütükte açtığım kanalın ve deliğin ilaçlama + vernikli ahşap koruyucu aşamalarını yine daldırma yöntemi ile tamamladım.

Eklenen Resimler
 
BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön