Konu: Nar
View Single Post
Eski 06-09-2006, 20:10   #3
hasan42
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Yukarıda sorduğum sorunun cevabını kısmen Mine Hanım'dan öğrendim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Nar pek çok iklim koşullarında sorunsuz yetiştirilebilen bir meyvedir. Yetiştiriciliğinin yapılacağı bölgede yazların uzun ve sıcak, kışların ılık ve yağışlı olması uygundur. Narın soğuklama gereksinimi hemen hemen yok gibidir. Meyvelerini olgunlaştırabilmek için vejetasyon dönemi içinde yüksek bir sıcaklık toplamı ister. Nar, ülkemizin iklimi daha serin geçen bölgelerinde ( İç Anadolu gibi) Mayısta, oysa biraz daha sıcak geçen (Akdeniz gibi) bölgelerinde ise Nisanda çiçeklenmeye başlar. Çiçeklenme haziran ayına kadar sürmektedir.
Buradan narın İç Anadolu'da yetişebildiğini öğreniyoruz. Bu demektir ki benim narım bütün kışı dışarıda geçirebilir. Eğer süs narları da büyükleri gibi aynı özellikleri gösteriyorsa tabi.
Narımla ilgili bir sorunum daha var. Saksısı oldukça küçük. Şu anda saksı değiştirirsem ağacımı riske atmış olacağım. Saksıyı değiştirmezsem beslenme sıkıntısı çekeceğini düşünüyorum.
Kendimce bulduğum çözüm yolu şu: Saksının üst kısmında bir kaç parmak boşluk var. Bu boşluğu bol yanmış çiftlik gübreli bir karışımla doldurup mümkün olduğunca, köklere dokunmadan, narın kendi toprağı ile karıştıracağım ve bahara kadar saksı değiştirme işini erteleyeceğim.
Siz ne dersiniz?

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön