View Single Post
Eski 07-04-2009, 14:16   #4
otugay
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Sayın Ayax,

Benim yerim Silivri'nin Kurfallı köyünde ve genelde Trakya'da olduğu gibi toprak killi. Esas problem topraktaki kilden çok sayın Şükranayap'in dediği gibi muhtemelen sizin yerinizde de mevcut olan yüksek taban suyudur. Genelde su bulmak için çareler aranırken siz fazla sudan kurtulmak için çaba harcıyacaksınız.
Bahçeyi yeni almış olmanız bir şans, muhtemelen henüz birşey yapmadınız. Öncelikle drenaj yapmalısınız. Drenaj yapımı ile ilgili internette güzel siteler var. Ancak toprağınız geçirimsiz olduğundan önerilenden sık boru döşeyebilirsiniz. Drenaj suyunu akıtabileceğiniz doğal eğim yoksa drenaj borularını bir kuyuya bağlayıp seviye şamandıralı bir pompa ile suyu istediğiniz seviyede tutabilirsiniz.
Merak etmeyin killi toprakta gayet güzel ağaç yetişir. Bende elma, armut, kiraz, erik, ceviz, akçaağaç, sedir, ladin vs. gayet güzel yetişiyor. ****** salkım söğütü özellikle öneririm.
Bu arada toprağınıza olabildiğince organik malzeme katın. Civarda hayvan yetiştirenlerden gübre alabilirsiniz. Bahçenizi sürdürerek bunları toprağa katabilirsiniz.

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön