View Single Post
Eski 06-04-2009, 13:07   #60
tabiat
Ağaç Dostu
 
tabiat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 605
Teşekkürler sayın Sarıcan,
öncelikle belirtmeliyim ki son 4 gün hem fiziki hemde ruhen çok yorucuydu. Teoride hesaplamadığım pek çok faktörle uğraşmak zorunda kaldım.
Evet besin eriyiğini ben hazırladım. Sistemi 200 litrelik bir tankla beslemeyi düşünmüştüm buna göre hesap yapıp stok çözeltileri fazlaca hazırladım ama sistemin aldığı suyu hesap edince bu işin stok çözeltilerle olmayacağı ortaya çıktı. Çünkü sistem boruların içinde 760 litre su kalıyor.Toplama kanalları ve depo ile birlikte su ihtiyacım 1 tonu buluyor. Bu miktarda suyu stoklarla hazırlamak, üstelik bunu her hafta tekrarlamak pratikte kullanışlı gelmedi. Bende gübre hesabını 1000 litre suya karışacak şekilde direkt yaptım. Bu değerleri de sizlerin görüşüne sunacağım.
1 tonluk gübre tankı edinmeye çalışıyorum. Çünkü şu anki sistemde 200 lirelik karışımı sürekli hazırlayıp sisteme ilave ederek boruları doyurmam gerekti ve bu çok zor bir iş oldu.
Birazda diğer koşullardan bahsedeyim. Şu an ec yi 1- 1.1 mS aralığında tutuyorum. Ph ise 6-7 arasında. Kontrolü en imkansız olan ortam sıcaklığı. Perşembe günü sera içi 35 dereceydi 3 gün böyle devam etti. Fidelerin üzerine gölge için jüt gerdik. Bugün hava yağmurlu ve sıcaklık 20 derece civarı. Vaktimin çoğunu serada geçirip ölçüm yapmaya çalışıyorum. Umarım başarılı olurum.

tabiat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön