Sevgili arkadaşlar'
Bugün kırdan yabani pırasa ve yabani sarımsak topladım.
Pırasa ve sarımsağın beyaz gövde ve köklerini zeytinyağlı pırasa yapımı için ayırdım. Yeşil yaprakları ise incecik doğradım.
Yaklaşık yarım kilogram kadar vardı. Üzerine yarım kilogram da ince doğranmış patates ekleyerek geniş, yayvan bir tencere de bir çay bardağı zeytinyağı ile kavurdum. Kavurmanın tüm süresi 20-25 dakika kadar sürdü. Daha sonra bir çırpma kabında 8 yumurta, zevke göre tuz, karabiber,kekik, kzırmızı biberi çırptım ve kavurduğum otlara ilave edip karıştırdım. Baharat kısmını benim zevkime göre yapacaksanız oranları bir tatlı kaşığı ile yapın. Sadece karabiber silme çay kaşığı olsun. Kırmızı biber ister acı ister tatlı olsun 2-3 tatlı kaşığı olabilir. Ben 3 kaşık acı biber kullandım.
Yumurtalar ve otlar katılaşan bir hal aldığında tencerenin kapağını kapattım ve sofra hazırlanana kadar demlendirdim. Yanına beyaz peynir de alarak afiyetle yedik.
Özellikle tüm sindirim sistemine ve basur hastalarına çok faydalı bir ot olan Yabani Pırasa (körmen) Ege-Akdeniz ikliminde mart sonuna kadar toplanıp yenebilir.