View Single Post
Eski 29-03-2009, 09:27   #50
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Sizin verdiğiniz bilgiler çok önemli detaylar içeriyor. Fakat buraya bakmak, kabak yetiştiriciliği hakkında bilgi arayan arkadaşların aklına gelmeyecek. O zaman, sizin verdiğiniz bilgiler sadece bu başlığı takip eden kişilere ulaşmış olacak.

Yani bilgilerin derli toplu olmasını, kolayca ulaşılabilmesini istiyoruz. İki sene sonra, foruma yeni üye olmuş bir arkadaşımız bal kabağı yetiştiriciliği hakkında bilgi aradığı zaman, tüm bilgileri bal kabağı yetiştiriciliği başlığında bulabilmeli. Bilgilerin yarısı bir başlıkta, yarısı diğer başlıklarda araya serpiştirilmiş olursa, arayan kişi bilgilere ulaşsa bile, bilgi kirliliği yaratacaktır. Sizin yazmış olduğunuz bilgiyi okuduğunda, daha önce yazılmış olan 120 mesajıda okuduğu için, ne aradığını unutmuş olacak. Tabi sıkılmadan 120 mesajı okuyup, sizin yazdığınız mesaja kadar geldiyse.

Amacımız bilgiyi mümkün oldukça fazla insana ulaştırmak olduğu için böyle disiplinli davranıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Başlıkların popüler olması ile ilgisi yok. Bugün bu başlık popüler, 200 gün sonra 2010 dev bal kabağı yarışması konuşmaları popüler.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön