View Single Post
Eski 28-03-2009, 14:24   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Süt+Çay+Baharat (haluj, tea masala)

İlk kez deneyeceğim, şu an demleniyor

Sonucu yazarım...

Tarçın, karabiber, karanfil, kakule, zencefil, anason gibi baharatların değişik oranlarda karışımıyla farklı tatlarda içmek mümkünmüş...

Hazırlanışı:

Yarı yarıya oranda su ve süt, kaynama noktasına kadar ısıtılır.
1 kişi için silme bir çay kaşığı karışım konur. Çayınızın tipine göre bir iki çay kaşığı çay eklenir. Tadlandırıcı olarak bal tercih edilir. 10 dakika demlenir. Süzülür. İçmeden önce tercihinize göre biraz daha ısıtılabilir...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön