View Single Post
Eski 26-03-2009, 16:30   #28
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Nasıl parçaladınız? Odun parçalarken kullandığımız, balta, tahra, satır gibi aletler mi?

Benim de bir kamkatım var ve narenciyelerin köklerinin fazla oksijen alması gerektiğini öğrendim, onda kullanabilir miyim diye tecrübelerinizi aktarmanızı rica edecektim.

Aslında çam kabuğu da bulabilirim ama fırınlamak, dezenfektasyon tereddütte , acemisi olduğum tecrübeler.
Sn berduray, kusura bakmayın, yeni farkettim sorunuzu. Asma kabuklarını gövdeden ayırdıktan sonra, satır gibi bir aletle parçalayabilirsiniz. Ben satır kullandım. Kesmeden önce sularsanız daha kolay kesiliyor ve etrafa sıçramıyor.

Bence asma kabukları yerine çam kabukları kullanın. Madem bulabiliyorsanız çam kabuğunu tercih edin derim. Nedeni ise, asma kabukları bir süre sonra toprakta yok oluyor. Tercih sizin artık. Kolay gelsin.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön