View Single Post
Eski 26-03-2009, 06:13   #18
KaRaMeLa
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Alfredo sos

iki yemek kasigi teregayi
bir bardak kati krema
bir bardak rendelenmis permesan peynir veya eski kasar
biraz tuz ve karabiber
arzuya gore maydanoz.

Tereyagi eritip uzerine peyniri ekliyoruz biraz karistirip kremayida ekleyip tuzunu karabirinerinide atip bir veya iki dakika peynirler tamamen eriyinceye kadar kaynatip altini kapatiyoruz. Fettucini markanamizin uzerine dokuyoruz...

Bu sosu kafama gore cok degistirip sekilden sekle sokarim ben. Evde mantar oldugunda ince dogranmis mantarlari once bi guzel yagda yavurur uzerine de diger malzemeleri eklerim. Evde permesan veya eski kasar yoksa normal kasarla da yapiyorum. Hatta bazen krema da olmuyor onun yerine peyniri biraz fazla koyup half and half dedigimiz koyu kivamli sutlerden biraz koyuyorum. Kafama gore
Ramazanda sahurda tavsiye ederim zira cok doyurucu ve uzun zaman tok tutuyor..

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön