View Single Post
Eski 04-11-2008, 01:41   #12
Vildan Sönmez
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Ertesi güne Van’a özgü lezzetlerden nefis otlu peynir ve kuru kaymakla zenginleşmiş kahvaltıyla başladık ve soluğu bizi Ahtamar adasına götürecek iskelede aldık. Van gölünün sodalı mavi sularında kısa bir yolculukla adaya geldik. Badem ağaçları arasından yukarılara çıktık. Arkada başı karlı dağlar, Van gölü, kilise ve badem ağaçları sıralanmış sanki. Muhteşem manzara.

Aşağıya indik kilise de görülmeye değer. Kırmızı kesme küf taşlarıyla yapılmış iç ve dış duvarları kabartma figürlerle bezeli. Çok güzel. İçeride duvarların birinde cennetten kovulma sahnesi, Adem, Havva, elma ve yılan resmedilmiş. Yapıldığı dönemde figürlerde gözler değerli taşlarla, kabartmalar altın yaldızlarla işlenmiş. Eskiden gümüş, değerli taşlar, inciler ve altın kakmalarla süslüymüş ancak zaman içinde talan edilmiş. Restorasyon için müteahhitler milyarlar almış sadece yol ve ışığı yanmayan tuvaletleri yapmış. Bunları motorcumuz bahçede çay içerken anlattı.

Name:  DSC20087.jpg
Views: 2817
Size:  26.5 KB

Name:  DSC20111.jpg
Views: 2809
Size:  41.0 KB

Name:  DSC32221.jpg
Views: 2652
Size:  37.9 KB

Dönüşte Fahri, Yerten ve Eser kaptan köşküne yerleşti, sırayla motoru kullandılar. Bizde üst kat güvertede manzaranın tadını çıkardık. Sahilde ki restoranda Gölün ünlü inci kefalının tadına bakarken bahçedeki kavak ağaçlarının rüzgarda çıkardığı sesler kulağımızdaydı.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön