View Single Post
Eski 15-07-2008, 13:56   #4
Vildan Sönmez
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
YUSUFELİ

Önsöz: Fahri ne der bilmiyorum ama, Yusufeli’nde artık çalacak kapılarımız var bizim. Pırıl pırıl, gülen gözleri ile Ekrem ve Meryem, Kılıçkaya’dan Zeynep Kardeş, Peterek’ten Nurettin abi ve eşi rol yapmıyorlar, tüm samimiyetleri ile davet ediyorlardı. Gözlerinizi kapatınca Leyla konuşuyor sanırsınız Esma ve eşi, Sayın İlhan Hocamız, Gezi keyfinin de tanıdığı Sinan Hocamız. Onları unutamayız, bizim kapımız da onlara her zaman açık.

Name:  vildangöllüDSC01781.jpg
Views: 4412
Size:  46.7 KB

Perşembe günü program : Kılıçkaya ,Aros dağı,Mayhoşun suyu,Göllü mezra.
Ekrem’in katılımıyla yola çıktık, tutmayın biz !

Ben Yusufeli ve yaylalarının yollarını gördükten sonra Datça yolunda göbek atarak giderim. Geçen yıl İntkor, bu yıl Aros. (Bunu söylerken daha Peterek’ten Cuvar yaylasına çıkmamıştık.)

Name:  vildankkayaDSC_0174.jpg
Views: 2880
Size:  36.7 KB

Yusufeli’nin coğrafyası ancak tek yönlü yollara izin veriyor. Karşılaşınca araçlardan hangisi müsaitse geri geri gidip birbirine yol veriyor. Ama insanlar alışık, korku yok kimsede. Bir yanımızda gürül gürül Çoruh, bir yanımızda dağlar, kayalıklar, yol deseniz dar. Fahri ise direksiyonda, gözü Çoruh’ta.Rafting için nehre bakıyor.

Yusufeli’ne gelmeden önce Mayıs ayında suyun çok yüksek olacağını düşünüyorduk gördük ki geçen yıl Haziran sonundan bile daha az. Neyse daracık yolda ilerlerken bir de yol çalışmasına rastlamaz mıyız? Dozer kenara çekildi, zar zor geçmeye çalışırken Ekrem dur, dur diye feryat etti ama arabanın tamponunun kesilmesine mani olamadı. Sayın dozer operatörü kenara çekilmiş, ama bıçaklarını toplamamış.Bu arada frenlerimizde hala problem var ama biz dağa tırmanıyoruz,Olsun.! Arabaya bir yolcu daha aldık,Hatice Abla..Kılıçkaya yolundayız artık.

Kılıçkaya bölgesi 3202 m.lyükseklikteki mescit Dağlarının kuzeyinde 3932 metre yükseklikteki Kaçkarların Güneyinde Yaklaşık 1200 metre yükseklikte yerleşiktir.Bölgede 3523m.`lik zirvesi ile Güngörmez Dağları da dikkati çeker. Türkiyenin ilk bayan Belediye Başkanı 1928-1930 yılları arasında Kılıçkaya!da görev yapmış. (Sadiye Hanım) Beldede tarihi Ersis Kalesi yıllara direniyor. 2100m`lik Aros Yaylası’nda gür sarıçam ormanları içinde harika kamplar kurulabilir. Temmuz ayında yapılan şenliklerde geleneksel karakucak güreş yarışmaları yapılıyor.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön