View Single Post
Eski 25-03-2009, 17:20   #6
kaktüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil Mesajı Göster
Çit için bitkilerden de faydalanabilirsiniz. Örneğin ateş dikeni, begonvil gibi. Uygun budamayla renkli ve doğal bir çitiniz olur. Bahçenizde çeşitli ağaçlar yetiştiğine göre toprak çok da sığ değil diye düşünüyorum. Acaba iyi bir belleme ve gübrelemeyle daha iyi duruma getiremez misiniz?
Çit için bitkilerden faydalanmayı düşündüm ancak konum itibari ile pek mümkün görünmüyor, çünkü evi çepeçevre saran beton bir alan var. Orada ister istemez bir açıklık kalacak. Belli bir seneden öncesinde "çit vazifesi" göremeyecek. İstanbul'un iklimine göre dayanabilen, yazın da çok sulama istemeyen birşeyler bulmam gerekli. (Begonvili çok severim ama Çanakkale'deki yazlığımızda bile yaşatamadım.) Benim ilk önce küçük yaramazların içeriyi talan etmelerini önlemem gerekli.

Bahsettiğim meyve ağaçları evin kalmış olan tek duvarının dibinde tek sıra şeklindeler. Kök kısımlarındaki toprakta kocaman çukurlar var, bir fidanlıktan oraları doldurmak için toprak + gübre temin etmeyi düşünüyorum zaten. Eve yakın bölgelerdeki toprak ise molozlarla fena halde karışmış ve kirlenmiş.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler sn koyuyeşil ve fikreteren.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön