View Single Post
Eski 16-01-2009, 17:37   #16
kuru.umit
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Kimerlerin Ülkesi-Kamboçya-Siem Reap-Phnom Bakeng

Günün son aktivitesi ise, Angkor’a ilk gelişte otobüste gördüğümüz, gün batımını izleyebileceğimiz en iyi nokta, Phnom Bakeng tapınağından güneşi batırmak. Bu tapınak Angkor’u ilk başkent yapan kral Yasovarman tarafından yaptırılmış. Tepede bulunan bir tapınak. Buraya ulaşmak için yürümek gerekiyor. Herkes gün batımını buradan yaptığından, o saatlerde anormal kalabalık oluyor. Yol dar ve eğimli. Bir alternatifinizde fil sırtında çıkmak. Ama çok kalabalık oluyor ve sıra var. Laos’da bazı arkadaşlar, file burada binmeye karar vermişlerdi ama bu bir hayal olarak kaldı, gerçekleşmedi. Onun için tavsiyem, file binecekseniz, Laos’u seçin.

Sonunda alana vardık ama tapınak merdivenleri acayip bir şekilde dar ve yüksek. Bu kısım çok eziyetli. Hele bizim gibi son dakikalarda tırmanışa geçmişseniz çileli olacaktır. Ancak buradan gün batımını izlemek çok güzeldi. Günün yorgunluğunu aldı.

Name:  DSC01419.jpg
Views: 1265
Size:  35.6 KB

Name:  DSC01421-1.jpg
Views: 1710
Size:  33.5 KB

Name:  DSC01407-1.jpg
Views: 1659
Size:  12.0 KB

Name:  DSC01417.jpg
Views: 1882
Size:  10.0 KB

Siem Reap’dan size son aktaracağım, gece pazarı. Siem Reap’ın gecesi çok hareketli. Hele başkent olan Phnom Pehn yanında çok çok hareketli. Gece pazarında güzel şeyler vardı. Ben Kamboçya gezi kitabını burada aldım. Gezi bitti, kitabını aldık ama İstanbul’da vardı da biz mi almadık?

Ertesi gün erkenden, gezinin son durağı olan Phnom Pehn için uçağa gittik. Sevimli ve bence en bilgili yerel rehberden vedalaşıp ayrıldık.

Yarın son şehir olan Phnom Pehn’deyiz. Final kötü olacak ama ne yapalım; İnsanın insana yaptığının ne boyutlara gelebildiğini anlatmadan olmayacak.
Bu arada Kamboçya ile ilgili çok hoş bir site buldum, faydası olur; http://www.cambodianonline.net/index.htm

Gezekalın.

kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön