View Single Post
Eski 24-03-2009, 22:31   #73
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Üstat senin Vertex marka motorlardan Bostancı Oto Sanayi sitesinde sordum. Dıştan takma fıskiye motorları artık pek bulunmuyor dediler, bir kaç tane değişik model gördüm ama onları da ben almadım seninkiler denenmiş diye. İnternette satan bir yer buldum ama oda İkitelli de. Bana çok uzak, ben akan su sistemini yine akvaryum motoruyla kurdum.

Birde sen epeydir uğraşıyorsun bu led aydınlatmalar bu kadar etkili mi? Yılbaşı süsü olarak satılan ledlerde aynı işi görür mü?
Sayın Sarıcan,

Ben vaktiyle bu motorları Taksim de meydana bakmayan bir ara sokakta daire (ev) şeklinde bir ithalatcının dükkanından almıştım. Gene o bölgedeki araba aksesuarı satıcılarında bulmuştum ilk olarak. Onlardan parakende almak istemediğim için hemen arka sokaktaki ithalatcıyı keşfetmiştim. İstanbulda mutlaka vardır. Buraya İstanbuldan geliyor çünkü.

Kolayca bulamayacaksanız yollayabilirim.

Motorlar 2 gündür sistemde çalışıyor. Eskisi gibi çok memnunum.

Yılbaşı ledlerinden ne kasteddiğinizi anlayamadım. ama bitki aydınlatmak için sanırım flerosan led denen el fenerlerinde de kullanılan ledleri kullanmalıyız. Ben bunu da acilen deneyeceğim. Mavi sarı kırmızı karışık bir pano yapıp bitkiye çevireceğim. Sanırım yapraklara yakın durması gerekir çünkü bu ledlerin foton gücü düşüktür diye düşünüyorum. İnternette bu ledlerle bir çok aydınlatma yapılmış gördüm. Bir etkileri var demekki. Denemek gerek.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön