View Single Post
Eski 24-03-2009, 23:27   #13
hamibasoglu
Ağaç Dostu
 
hamibasoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Sayın Hamibasoğlu.
10 numaralı mesajınızı okudum. Size teşekkür ederiz.
Aslında gözden kaçan bir durum da var. Palmiye konusunda değil. Bazen forumda okuyoruz. Tanıdıkları vasıtası ile, mektupla vs. yollarla yurt dışından tohum, çiçek, çelik vs. getirenler oluyor. Bu bile büyük bir tehlike.
İstenmeden, farkına varmadan bir çok hastalık ve zararlı etmeni yurtiçine transfer etmiş oluyoruz. Arkadaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını bekleriz.
Bu konuda yazı yazan, bilgilendiren tüm arkadaşlara teşekkürler.
merhaba rica ederim,
çok önemli bir konuya değindiniz.
Evet yurt dışından dediğiniz yollardan gelen tohumlar gerçekten risk oluşturuyor.
Hastalık yapıcı zararlı organizmalar bir yana,Transgen tohumların yani DNA yapısı değiştirilerek çeşitli renk ve şekle sokulmuş (pembe domates,sarı biber vs....) sebze ve diğer nebati tohumlar ülkemizdeki mevcut gen havuzunu da riske ediyorlar.hepimizin bildiği üzere rüzgarla veya böcekle taşınan polenler Aynı cinsteki bitkileri döllerler.İşte tehlike burada.Konu çok geniş ama halen bu sitede de DNA sı ile oynanmış Transgenik tohum alışverişi yapılıyor.Duyarlılık önce Ağaçlar.net den gelmeli.Bu tohumların ticaretine bile izin verilmemeli.
Domates kırmızıdır ve o hali ile doğaldır.Eski domateslerimizi hatırlayın mis gibi kokardı,dna ile oynaya oynaya verimi arttırdılar ama gerek lezzet gerekse besin değeri açısından çok büyük kayıplar var.
bu konuda herkezin duyarlı olması gerekiyor ama bizler anca siyasilerin günlük hezeyanları veya Hadise'nin Klibi ile vakit geçiririz

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön